The proposal explores a new typology of Court that can be developed in different locations throughout the State of Paraná. The original aim is to design a flexible solution, according to different size and organization of each particular Court of Justice. The one storey open plan provides natural light to every single space of the building. The whole building is displayed under a big cantilevered roof structure that provides protection as well as shadow. The surface bears solar panels to generate the electricity that the building needs, and is open in several places to ventilated and perform as inner courtyards. The court rooms are featured as unique architectural elements, in timber or translucent “egged” shape.
The areas opened to general public, are separated to the restricted, only by light glass elements that guaratee security as well as visual connection.