The scheme was commissioned by a private client in a country-side location overlooking a beautiful valley in a mountain site near Madrid. The project is a complete renovation and extension of an old country house. The site is in a steep slope and the house adapts to it as it terraces in three levels each one with access to a different part of the garden. The scheme adds an extra floor:  a basement that hosts a conditioned swimming pool and a sauna also with views to the valley.The initial gross area is doubled and the main use shifts to the lower floor (entry level) (two bedrooms and bathrooms) in an open plan where living room and kitchen share an impressive view towards the south. The upper floor is destined for a library, four bedrooms and bathroom. The extension is built around an inner courtyard that provides light and ventilation to the three levels of the new construction. The new roof is a concrete slab in two separate inclined to release rain water to the garden or the inner courtyard.